Kävijän opas​

Miten pääsen tapahtumaan? Maksaako se? Miten tapahtuma-alusta toimii? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja paljon muuhun saat vastauksen täältä.

Yleisimmät kysymykset

Tapahtuma on maksuton ensimmäiselle 900 osallistujalle. Tämän jälkeen tapahtuma-alustan kulut nousevat seuraavalle portaalle ja liput maksavat 3.90€/kävijä. Aiemmilla kerroilla ollaan ylitetty 200 kävijän raja, joten on todennäköistä, että saadaan kaikki maksutta pelikentille!

Pöydällä Digitalin ytimessä on digitaalisten lautapelien pelaaminen videoyhteydellä. Itse pelaaminen tapahtuu muilla alustoilla. Pöydällä Digital tarjoaa peliseuraa, joiden kanssa muodostatte videoyhteyden pelaamista varten.

Näin pelaaminen tapahtuu:

 1. Voit joko kysyä chatissä peliseuraa tai luoda tapahtuman Pelialueelle pöydän haluamasi pelin nimellä.
  Digitaalisia pelialustoja on useita, löydät niistä yleisimmät listattuna kohdasta ”Missä pelata lautapelejä tapahtumassa?”.
 2. Kun pelattava peli on selvillä, ilmoita siitä chatissä ja klikkaa itsesi digitaaliseen pöytään.
 3. Kun muita pelaajia istuu pöytään, teille teidän on mahdollista avata video- ja/tai puheyhteys. Voit pitää kamerasi auki tai kiinni, olennaisinta on puheyhteys.
 4. Pitäkää ääniyhteys auki taustalla, ja käynnistäkää peli toisessa selaimen ikkunassa.
 5. Pelatkaa!
 6. Onnitelkaa voittajaa kunniakkaasta suorituksesta.
 7. Sopikaa että otatteko uusintaottelun vai jatkatteko muiden pelien pariin.

Pöydällä Digitalissa varsinainen pelaaminen tapahtuu vapaavalintaisilla ulkoisilla pelialustoilla. Jotta pelaaminen on mahdollista, jokaisen pelaajan täytyy olla rekisteröitynyt kyseiselle alustalle. Jos et ole varma mistä aloittaa, kannattaa tutkia BoardGameArenaa.

Tässä näet vertailuna yleisimmät lautapelaamisen verkkoalustat:

HintaTyyppiAlustaKieliValikoima
BoardGameArenaIlmainen, mutta 4€/kk tai 24€/vuosi saa lisää pelejä ja ominaisuuksiaValmiit pelitSelainSuomi, englanti, viro ja useita muitaTästä
YucataIlmainenValmiit pelitSelainEnglanti ja saksaTästä
BoiteajeuxIlmainenValmiit pelitSelainEnglanti, saksa ja ranskaTästä
BrettSpielWeltIlmainenValmiit pelitSelainEnglanti ja saksa, osa informaatiosta vain saksaksiTästä
Tabletop Simulator19,90€ + pieni osa peleistä lisämaksustaSimulaattoriSteam (windows, mac, linux)EnglantiMaksulliset tästä + tuhansia ilmaisia modeja Steamin Workshopissa
TabletopiaIlmainen, mutta 5-10$/kk saa lisää pelejä ja ominaisuuksiaSimulaattoriSelain, Steam (windows, EnglantiTästä
BackyardIlmainenVideopuheluSelainEnglantiTästä

Lue tarkemmin suosituimmista paikoista pelata lautapelejä netissä tästä.

Viesti kaikille tapahtumassa olijoille: Voit lähettää viestin kaikille tapahtumassa paikalla olijoille klikkaamalla oikeasta ylänurkasta sanomalehden kuvaa ja kirjoittamalla alanurkkaan viestisi.

Yksityisviesti: Tapahtumassa ollessasi klikkaa oikeasta ylänurkasta ihmisten kuvaa. Valitse listalta henkilö, jolle haluat lähettää viestin ja pidä hiirtäsi henkilön nimen yläpuolella. Tämän jälkeen klikkaa puhekuplaa lähettääksesi viestin.

Nauttiaksesi kaikista tapahtuman ominaisuuksista parhaalla mahdollisella tavalla, suosittelemme käyttämään tietokonetta. Tapahtumaan on mahdollista liittyä myös mobiililaitteilla Airmeet-sovellusta käyttäen, mutta tällöin osa ominaisuuksista ei ole käytettävissä.

Jos haluat seurata ja osallistua keskusteluun tekstimuodossa, et tarvitse mitään muuta kuin tietokoneen tai puhelimen (jossa Airmeet sovellus).

Pelaamiseen suosittelemme mikrofonin liittämistä tietokoneeseesi, webcam auttaa myös, mutta ei ole pakollinen!

Pöydällä Digital -22 järjestäjäjoukko koostuu tällä hetkellä Pöydällä-kollektiivista sekä AntonVS:n Antonista. Laajennamme joukkoa tarvittaessa, esimerkiksi moderaattoreita sekä teknisen puolen taitajia saatetaan tarvita jatkossa. Haluaisitko olla mukana auttamassa? Ole yhteydessä ja katsotaan, mitä keksitään.

Käyttäytymissäännöt

 • Kohtele kaikkia tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti
 • Älä tee johtopäätelmiä ulkonäön, toiminnan, käytöksen tai (oletetun) sosioekonomisen aseman perusteella
 • Älä oleta seksuaalisuutta, sukupuolta, suhdemuotoa, kansallisuutta, kulttuuria, kieltä, uskontoa, arvoja, terveydentilaa tai toimintakykyä. Älä kyseenalaista muiden tapoja toimia, kun ne poikkeavat normista
 • Älä käytä halventavaa tai toiseuttavaa kieltä – vältä rasistisia ja ableistisia ilmaisuja. Älä toista stereotypioita puheessasi edes ”ironisesti”. Poikkeuksena tähän on marginalisoituun ryhmään kuuluva puhe itsestään voimaantumismielessä
 • Kaikkien tulee voimavarojensa rajoissa puuttua ongelmalliseen kielenkäyttöön/toimintaan. Jos sinulle huomautetaan jostakin, älä vähättele tahatontakaan käytöstäsi, vaan pyri huomioimaan asia jatkossa
 • Kyseenalaista toimintamallisi ja kiinnitä huomiota käyttämääsi kieleen sekä siihen, miten otat tilan haltuun
 • Jokainen saa kertoa itsestään juuri sen verran kuin haluaa. 
 • Vältä spekulointia, juoruilua ja haitallista klikkiytymistä.

Jos rikot sääntöjä, niin älä huoli: me kaikki rikomme niitä enemmän tai vähemmän. Niistä voimme kuitenkin oppia.

Mikäli häiriökäyttäytymistä ilmenee toistuvasti, ohjaamme ja huomautamme asiattomasti käyttäytyviä ja
tarvittaessa poistamme kyseiset henkilöt tapahtumasta.

Haluatko kysyä jotain muuta?

Ole yhteydessä, niin selvitetään!