Tapaa mahtavat puhujamme

Pöydällä Digital puhujajoukko on suomalaisen ja ulkomaisen lautapelikentän kiinnostavimpia nimiä ja uusia kykyjä.

Friedemann Friese

lautapelisuunnittelija

Friedemann Friese on saksalainen lautapelisuunnittelija, joka on tunnettu siitä, että hän yhdistää mielenkiintoisen pelattavuuden omituisiin teemoihin. Hän pitää tunnetusti vihreästä väristä niin paljon, että hän sisällyttää sen kaikkien suunnittelemiensa pelien kanteen, ja hän on värjännyt hiuksensa vihreiksi. Hän myös aloittaa mielellään jokaisen pelinsä saksankielisen nimen F-kirjaimella. Hän suunnittelee pelejä omalle pelikustannusyhtiölleen 2F-Spielelle.

Joona "ZoneVD" Leppälä katsoo kameraan musta-oranssiraitainen paita päällään kädet puuskassa

Joona ”ZoneVD” Leppälä

Tubettaja, kirjailija, lautapeliharrastaja

Joona on tehnyt Youtube-videoita työkseen vuodesta 2016. Hänet tunnetaan myös suosituista kirjoistaan sekä esiintymisistä.

Nyt haaveprojekteihin kuuluu omien lautapelien tekeminen. Asymmetrinen sotapeli Blaargh! on Joonan esikoispeli.

Tuomo Pekkanen​

Myymäläpäällikkö​

Lautapeliharrastaja, Lautakunta-podcastin vakioääni sekä Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö.

Sami Laakso

Suunnittelija, Julkaisija, Kuvittaja​

Sami Laakso on lautapelimaailman monilahjakkuus: pelisuunnittelija, julkaisija ja kuvittaja. Samin käsialaa ovat Kickstarterissakin menestystä niittäneet Dale of Merchantsit, Dawn of Peacemakers, Lands of Galzyr sekä vielä tuloillaan oleva Peacemakers: Horrors of War.

Sami toivoo jännittävien ja innovatiivisten peliensä tuovan hiukan lisää hauskuutta ihmisten elämiin.

Miira Hartemo

Bloggaaja

Vantaalainen lautapelibloggaaja, joka on intohimoinen europelaaja, ja joka kuluttaa melkein yhtä paljon pelinappuloiden tekemiseen fimosta kuin itse pelaamiseen.

Ossi Hiekkala​

Kuvittaja

Ossi Hiekkala on toiminut päätoimisena kuvittajana lähes 20 vuotta, ja vuodesta 2010 lähtien kokemusta on myös useiden lauta- ja roolipelien kuvittamisesta.

Työskentelee nykyään Chaosium Inc:n Staff Artistina.

Johanna Tarkela

Kuvittaja

Alunperin helsinkiläinen, nykyään Britteihin asettunut digitaalinen kuvittaja. Teen varsinkin eläin- ja luontoaiheisia kuvituksia, kirjankansista lautapeleihin.

Olen tehnyt kuvituksia asiakkaille kuten Sanoma Pro, HarperCollins, Smithsonian ja Treecer.

Pauliina Linjama

Kuvittaja

Pauliina Linjama on monipuolinen kuvittaja, jolla on kokemusta niin kirjojen kuvittamisesta kuin pelihahmojen suunnittelusta. Inspiraationsa Pauliina löytää usein eläimistä sekä luonnosta.

Lautapelien kuvitusten maailma avautui hänelle The Wolves-lautapelin myötä ja on kiinnostanut häntä siitä lähtien.

Tommi Sirén

Lautapelitubettaja, -arvostelija ja -pelaaja

Tommi muodostaa 1/2 osaa Nopparalli YouTube kanavasta.
Lautapeliharrastus on vienyt Tommin myös miniatyyrisotien sekä roolipelien monipuolisiin maailmoihin.

Tommin suurena haaveena olisi julkaista joskus se oma lautapeli!

Tomi Söder​

Lautapelitubettaja, -arvostelija ja -pelaaja

Tomi muodostaa 1/2 osan Nopparallin Youtube kanavasta. Hän on harrastanut ja kerännyt lautapelejä kymmenen vuoden ajan ja on aina valmis kokeilemaan uusia pelejä, vanhoja klassikoita unohtamatta.

Mira Heija​

Lautapelisuunnittelija / tuottaja

Mira on harrastanut lautapelejä niin kauan kuin muistaa. Omien pelien kehittely tuli mukaan joskus ala-asteella. Perhe ei ollut varakas, joten oli tavallista, että lainattiin naapurista jokin hyvä peli. Tästä Mira sitten teki käsin piirretyn kopion kotiin pelattavaksi.

Aikuisiässä Miraa on alkanut enemmän kiinnostaa pelimekaniikka ja sen kehittely. Kun hän havaitsee hyviä, toimivia komponentteja muissa peleissä, yritää hän yhdistellä asioita ja tehdä niistä uuden tyyppistä kokonaisuutta.

Vesa​ Moilanen

Lautapelisuunnittelija ja -harrastaja

Mirva Jääskeläinen

bloggaaja​

Mirva Jääskeläisen perheessä lautapelejä pelaa koko perhe, ja erityisesti pelataan lasten kanssa, iältään 4, 6, 12 ja 13 vuotta.

Vilma Vihervaara​

Yrittäjä

Vilma vaikuttaa monipuolisesti lautapeliaiheisilla some-kanavilla sekä toimii yhtenä Lautapelioppaan avustajana. Hän on lautapeliaddikti, lautapelisuunnittelija, yrittäjä ja sosionomi.

Juho ”KeltainenNappula” Ljokkoi​

Instagramaanikko​

Juho on intohimoinen lautapelaaja, jolla on mukana repussaan aina vähintään yksi lautapeli – koska milloin vain voi tulla hyvä hetki peleille.